Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SäädöksetOpinto-opasHenkilökuntaPukukoodiKirjoittaminen

Yleistä

Sisäoppilaitos Adeje on hyvin arvostettu koulu ympäri maailmaa.  Oppilaslukumäärä vaihtelee joka vuosi 1600-2000 oppilaan välillä. Adejen lukukausimaksut ovat verrattaen kallita, mutta koulu jakaa joka vuosi stipendejä lahjakkaille ja potentiaalisille oppilaille.

Koulurakennus

Suuri kartanomainen rakennus toimii Adejen koulurakennuksena. Rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta löytyy liikuntasali ja ruokala, toisessa kerroksessa on hallintokäytävä sekä kaksi auditoriota. Loput kerrokset täyttyvät luokkahuoneista. Koulu on remontoitu muutama vuosi sitten, mutta se on silti tunnelmaltaan hyvin vanhanaikainen.

Asuntola

Asuntola sijaitsee koulurakennuksen yhteydessä. Itäsiivestä löytyy tyttöjen huoneet ja länsisiivestä poikien. Yhdessä huoneessa on yleensä kaksi opiskelijaa, joskus joku saattaa tosin jäädä yksin.

Huoneet ovat hyvin tyypillisiä asuntoloille. Kaksi sänkyä, kaksi pöytää, vaatekaapit, wc ja suihku. Oppilailla on kuitenkin mahdollisuus sisustaa omat huoneensa mielensä mukaan. Useimmat tuovatkin mukanaan pienen television tai minijääkaapin. Lähes poikkeuksetta seiniä koristavat oppilaiden omat valokuvat tai julisteet ja jotkut jopa tuovat uudet verhot tai maton.

Ympäristö

Koulurakennusta ja asuntolaa ympäröi jalkapallokenttä, kirjasto sekä laajat nurmialueet. Koulurakennuksen ja asuntolan takana sijaitsee suuri urheiluhalli sekä jäähalli. Urheiluhallista löytyy uimalan lisäksi kentät lentopalloon, tennikseen, koripalloon sekä tanssisali. 

Koulun kirjasto on hyvin suuri ja antiikkinen rakennus. Kirjoja löytyy muinaishistorian ajoilta ihan uusimpiin julkaisuihin kolmen kerroksen verran. Kirjastosta löytyy myös tietokoneita. Oppilaat ekevätkin yleensä kotitehtävänsä kirjastossa, sillä useimmat opettajat vaativat tietolähteeksi papereihinsa internetin lisäksi myös kirjoja.

 

©2019 Sisäoppilaitos Adeje - suntuubi.com