Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Yleinen käytäntö

Adeje on siis tarinasivusto, ei roolipeli. Tarinasivuilla on nimensä mukaan tarkoituksena kirjoittaa täyspitkiä tarinoita. Mitään romaaneja tai edes novelleja ei yhdellä kertaa tarvitse todellakaan kirjoittaa, mutta muutaman kappaleen verran tekstiä olisi kuitenkin kiva aina saada kerralla.

Kirjoittamiseen vaaditaan tietenkin inspiraatio, ja sitähän ei voi pakottaa. En siis lähde ketään tuomitsemaan parin kuukauden tarinattomuudesta, jos on muuten aktiivinen chatissa tai käy itsestään vieraskirjassa ilmoittamassa aina silloin tällöin. Jos ei muutamaan kuukauteen tarinaa ole näkynyt, siirtyy hahmo npc-hahmoihin, mistä sen saa helposti siirrettyä oppilaiden joukkoon kirjoittajan mahdollisen paluun tapahtuessa.

Ohjeita kirjoittajalle

Koska suntuubin vieraskirjat saattavat olla välillä hyvin petollisia, suosittelen kirjoittamaan tarinan ensin wordiin ja sieltä kopioimaan valmiin ja tallessa olevan tarinan tänne sivuille. Siinä samalla on helpompi löytää mahdolliset kirjoitusvirheet ja nähdä tarinan todellinen pituus.

Ennen tarinan lähetystä on hyvä lukea teksti lävitse tarkasti. Aivot tykkäävät omaa tekstiä lukiessa hypätä kirjoitusvirheiden ohi nopeasti silmäillessä, joten käytä hetki ajastasi oikolukuun. Samalla saat myös mahdolliset ajatusvirheet korjattua ja saatat keksiä parempia sanavalintoja.

Voit kirjoittaa imperfektissä tai preesensissä, minä-, hän- tai kaikkitietävänä kertojana, kunhan pysyt valinnassasi koko tarinan läpi. Kaikki tarinasi ovat jatkotarinoita, joten olisi mukavaa, jos kaikki tarinat olisi kirjoitettu samasta näkökulmasta. Tietenkin saat kokeilla muita tyylejä ja vaihtelu virkistää!

Koska tarinat ovat jatkoa toisilleen, sinun ei tarvitse kirjoittaa keskeneräiseen tarinaan "jatkuu", arvioin aina sen pätkän tarinaa, minkä kerralla julkaiset. Jos haluat pitkittää tarinaasi, tallenna se välillä wordiin ja jatka, kun sinulla on taas aikaa.

Arviointi

Annan jokaisesta tarinasta palautetta. Olen itsekin harrastelija, joten myös minä teen virheitä, enkä välttämättä huomaa kaikkia sinun tekemiäsi. Pyrin kuitenkin arvioimaan tarinat kieliopin, kirjoitusasun, kekseliäisyyden ja osittain myös pituuden mukaan. Pituus ei kuitenkaan ole mitenkään ratkaiseva tekijä. Hyvin kuvailevasta lyhyestä pätkästä saattaa saada enemmän opintopisteitä kun pitkästä ja töksähtelevästä tarinasta. Jokaisesta tarinasta saat siis kommentin lisäksi myös opintopisteitä yleensä 0-15.

 

©2019 Sisäoppilaitos Adeje - suntuubi.com