Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Neiti Stay

Nimi Chon Maaria Stay Syntymäpäivä 22.11.2001
Luokka 2.luokka Huonenumero 201
       
Aloittanut 14.02.2017 Tarinat 1
Rahat $13 Opintopisteet 9
Sallitaanko käyttö muiden tarinoissa? Kyllä

Suoritetut tehtävät: -

Valinnaisaineet: L: teatteri, valokuvaus P: musiikki (3.lk tanssi)

 

Ulkonäkö (kuva)

Chon on ulkoisesti helposti tunnistettavissa. Tytöllä on luonnostaan tummanruskeat hiuksen, jotka hän on kuitenkin peittänyt punaisella hiusvärillä. Toisin sanoen Chon omaa tummanpunaiset, luonnostaan laineilevat hiukset, joka yltävät hänen olkapäilleen.

Ihonväriltään Chon on vaalea. Tytöllä on luonnostaan hyvin valkea iho, joka korostuu entisestään tytön kalpeuden vuoksi. Vaaleasta ihosta erottuu hyvin tytön tummat silmänaluset. Tunnetusti teini-iän vuoksi Chonin kasvoilla esiintyy vaihtelevasti finnejä.

Chon on kropaltaan sopusuhtainen. Tyttö on vajaat 160cm pitkä, ja hän painaa noin 55 kiloa. Chonilla ei ole kovinkaan muodokasta vartaloa, mutta se on hänen mielestään vain hyvä asia.

Tyttö käyttää kouluajan ulkopuolella usein rentoja vaatteita, jotka ovat värimaailmaltaan tummat tai maastonvihreät. Koulupuvun ohella tytön voi nähdä usein pitkähihaisessa poolopaidassa, jossa olkapäiden kohdalla on reiät. Paita on väriltään maastonvihreä ja sen kanssa hän käyttää maastokuvioisia lökäreitä.

Luonne

Chon on luonteeltaan hyvin ailahteleva persoona. Hänelle todettiin 14 vuotiaana kaksisuuntainen mielialahäiriö, joka ohjailee pitkälti tytön tekemisiä. Tyypillisesti kyseistä mielialahäiriötä sairastavana, tytön mielentilat saattavat heittelehtiä. Erityisesti maaniset- ja masennuskaudet ovat Chonille kaikkein vaikeimpia.

Chon ei olen helpoin ihminen lähestyä. Tyttö pitää mielellään ihmiset kaukana itsestään välttääkseen liian syventyneet kaveri- tai ihmissuhteet. Nuori saattaa vaikuttaa aluksi todella ikävältä ja syrjäytyneeltä. Kavereiden kesken Chon tunnetaan suorasanaisena. Tyttö ei jaarittele turhia, vaan kertoo mielipiteensä asioihin suoraan, tilanteesta riippumatta. Chon on luotettava naisenalku ja näin ollen hän osaa pitää omat ja muiden salaisuudet itsellään. Tytön suusta voi kuulla usein myös piikittelyä, jota hän kohdistaa eritoten kavereihinsa ja koulun muihin opiskelijoihin. Tämä piikittely on kuitenkin pientä, eikä sitä kannata ottaa henkilökohtaisesti.

Teiniangstin syövereistä voi kuitenkin löytää valoa. Chon on pohjimmiltaan rento, mukava ja herkkä ihminen, joka on rakentanut itselleen kovan ulkokuoren. Ulkokuorta ei ole missään tapauksessa helppo rikkoa, mutta se ei kuitenkaan ole mahdotonta. Chon on luonut kovan kuorensa jo nuorena. Pienenä tyttö oli usein se, joka jäi muiden lasten leikkien ulkopuolelle, sillä hän viihtyi enemmän poikien, kuin tyttöjen kanssa. Tästä johtuen Chon on edelleen luottavaisempi poikien, kuin tyttöjen suhteen.

Chonin tavoittaa useimmiten koulun musiikin luokasta. Musiikki on aina ollut hänelle tärkeää ja se on hyvin vahvasti läsnä tytön arjessa. Chon soittaa rumpuja ja jonkin verran kitaraa. Rummut ovat tytölle tärkeät ja niiden parissa hän usein toimii. Kitaraa Chon soittaa lähinnä kuluttaakseen aikaa. Ennen Adejeen lähtemistä Chonilla oli kavereidensa kesken pieni bändi, jonka rumpalina hän toimi.

Historia ja perhe

Chonin perheeseen kuuluu tytön sijaisvanhemmat Lisa ja Anders Smith. Andersin ja Lisan lisäksi heidän perheeseensä kuuluu toinen adoptoitu lapsi, Chonin isoveli Jasper Smoke. Jasper on Chonia vuotta vanhempi.

Chon syntyi Norjassa vuonna 2001. Tytön äiti kuoli muutamia päiviä synnytyksen jälkeen, sisäiseen verenvuotoon, eikä tytön biologisesta isästä ollut tietoa. Näin ollen Chon kuljetettiin synnytyssairaalasta suoraan lastenkotiin. Lastenkodissa Chon sai nykyisen nimensä. Sukunimi ei ole tytön oikean äidin, vaan sen on päättänyt lastenkodin työntekijät.

Vietettyään Norjan pääkaupungissa sijaitsevassa lastenkodissa ensimmäiset viisi vuotta Chon adoptoitiin. Tytön adoptoi mukava pariskunta Kanadasta, jotka eivät itse kyenneet lasta hankkimaan.

Kanadassa tytöllä sujui mukavasti. Hän eli normaalia lapsen elämää, kunnes Chonissa alkoi näkyä ensimmäisen kerran merkkejä mielenterveysongelmista. 8-vuotias tyttö kuljetettiin terveysasemalla ja tuolloin hänelle todettiin keskivaikea masennus. Chonin masennusta hoidettiin lääkityksen ja terapian avulla kolme vuotta, jonka jälkeen lääkäri totesi tytön terveeksi. Näin ei kuitenkaan ollut. 11 vuotiaana Chon yritti ensimmäisen kerran itsemurhaa löytämillään unilääkkeillä, mutta, kuin ihmeen kaupalla nuori tyttö selvisi yrityksestä hengissä ja onnistui vielä salaamaan sen muilta ihmisiltä. Edes hänen vanhempansa eivät tiedä mitään kyseisen päivän tapahtumista.

Ensimmäisen itsemurhayrityksen jälkeen Chon alkoi viillellä itseään. Tytön käsivarsissa on edelleen arpia, tosin osat niistä ovat aivan tuoreita, sillä hän viiltelee itseään edelleen. Viiltelyn vuoksi tytöllä on lähes aina pitkät hihat paidassaan. Chonin käsistä löytyy muun muassa viillettyjä tekstejä "die", "ugly" ja "I hate myself".

Täytettyään 14 vuotta Chonin käytös oli muuttunut merkittävästi. Hänestä oli tullut sulkeutuneempi, eikä tyttö tullut enää toimeen sijaisvanhempien kanssa. Chon oli tuolloin sotkeutunut myös alkoholin ja huumausaineiden käyttöön. Vanhempien ollessa neuvottomia kurittoman tyttärensä kanssa he veivät Chonin jälleen lääkärin arvioitavaksi. "Kaksisuuntainen mielialahäiriö", luki paperissa, jonka he tuolloin saivat käsiinsä. Diagnoosin jälkeen tytön vanhemmat päättivät yhteistuumin lähettää tyttärensä Adejeen, sisäoppilaitokseen.

Kirjoittaja

Chonin takana kirjoittelee vuonna 2001 syntynyt Houru.

Chon kuvastaa hyvin minua itseäni, tosin ilman kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Olen luonteeltani ehkä hieman avoimempi, mutta kuitenkin samalla tavalla ihmissuhteissa pidättyväinen, kuin Chon.

Olen pyörinyt virtuaalimaailmassa jo vuodesta 2010, tosin alkuaikoina ennemmin virtuaalikennelien ja -tallien parissa. Kirjoittaminen astui suurempaan rooliin ollessani neljännellä luokalla ja siitä lähtien se on ollut osa minua. Kirjoitan tarinoita ilmaistakseni itseäni, mutta silti haaveeni olisi julkaista joskus oma kirja.

Kommenttia ylläpidolta

Tervetuloa Adejeen - toivottavasti viihdyt!

 

©2019 Sisäoppilaitos Adeje - suntuubi.com