Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Herra Wilder

Nimi Leslie Nathan "Nate" Wilder Syntymäpäivä 12.06.1999
Luokka 2.luokka Huonenumero 366
       
Aloittanut 25.02.2017 Tarinat 0
Rahat $0 Opintopisteet 0
Sallitaanko käyttö muiden tarinoissa? Ei

Suoritetut tehtävät: -

Valinnaisaineet: L: uinti, espanja P: taitoluistelu (3.lk musiikki)

 

Ulkonäkö (kuva)

Natella on kieltämättä varsin naisellinen siluetti. Poika on lyhyt ja hoikka, vaikka omistaa jonkin verran lihaksia. Hänen raajansa ovat hyvissä mittasuhteissa keskivartaloon nähden, mutta jalat hänellä ovat jollakin tapaa pitkän näköiset. Itse pituutta pojalle on kertynyt vain vajaat 170 senttimetriä, eikä tuo siitä enää paljoa kasva. Hartiat Natella ovat suhteessa melko leveät, mikä tuo pojalle hivenen maskuliinisuutta tämän muuten niin siroon ja hintelään kehoon.

Pojan päätä peittää tummanruskeat, tuuheat hiukset, joita hän siistii sivuilta lyhyemmiksi kuin päältä. Niiden yllä poika käyttää usein pipoa, mutta lämpimillä säillä tuo pitää hiuksiaan vahalla sotkuisesti takaisin sutaistuina. Naten paksuhkot, siistin muotoiset kulmakarvat ovat yhtä tummat kuin tämän hiukset, ja kulmakarvojen alla hänen silmiään reunustaa tuuhea ripsirivistö.

Kasvoistaan Nate on hyvin sopusuhtainen ja melko komea. Poikaa voisi kylläkin nimittää paremmin suloiseksi pojaksi, sillä hänen tummanruskeat nappisilmänsä ovat sievän muotoiset ja huulet paksut. Naten poskista saattaa löytyä muutama pisama, mutta muuten hänen kalpea iho on siloinen ja jopa virheetön. Natella on kulmikkaat timantinmuotoiset kasvot, joita kuitenkin pehmentää pojan sirot kasvonpiirteet. Selkeälinjaisen leukalinjan yläpuolella istuu teräväreunaiset poskipäät, jotka kaventuvat keskeltä hieman.

Nate on aina pitänyt haaleammista väreistä, ja niitä hän mielellään pukee ylleenkin. Hänen lempivärejään ovat punaiset — varsinkin viinin- ja persikanpunaiset —, mutta yllään pojalla näkee useasti mustavalkoista. Pojan lempivaate on hänen kulunut, mutta silti tuulen- ja sateenpitävä armeijakuvioinen maihinnousutakki.

 

Luonne

 

Lesliestä ei ilman syvempää kuvaa voisi sanoa juuri mitään; kyseessä on sellainen persoona, jonka ulkoinen olemus on usein jopa olematon. Poika on hyvin hiljainen ja itsenäinen, ja usein valitsee olla yksin kaveriporukan sijaan. Kyllä tuo osaa ja uskaltaa hengata suuremmissa porukoissakin, mutta välttää tällaisia skenaarioita mahdollisimman paljon, jottei hän saisi ahdistuneisuuskohtauksia tai tuntisi oloaan millään tavalla epämukavaksi. Monet ovat sanoneet Natea itsekkääksi ajattelutapojensa takia, mutta hän vain tahtoo pitää itsensä mahdollisimman tasapainoisena, sillä radikaalit tunteet usein vetävät pojan mukanaan, ja siitä ei yleensä seuraa muuta kuin kaaosta.

Sosiaalisissa tilanteissa Nate on yleensä todella hiljainen, poika saattaa jopa odottaa vastakkaisen henkilön ensimmäistä siirtoa. Hän viettää aikaansa mieluiten yksin, mutta hyvä seura ei hänelle pahaa tee. Vaikka Nate ei ole mikään kaveriporukan äänekkäin, hauskin tai seurallisin, sattuu hänen läsnäolonsa olemaan jollain tavalla muihin vaikuttava, koska todella moni häneen tutustunut yleensä tahtoo olla hänen kanssaan, vaikkei hän itse edes tätä huomaa tai ymmärrä.

Kaveriporukassa Nate on yleensä hiljaa, mutta osaa osallistua keskusteluun. Hän on tunnettu “hiljaisena koomikkona” mahtavasta huumorintajustaan ja usein sarkastisesta vitsityylistään. Toisaalta, osaa poika olla sivistynytkin, ja tuntemattomien parissa olemus hänellä onkin hyvin positiivinen ja tarkkaan sanojaan harkitsevainen. Mielenkiintonsa herättäneiden persoonien seurassa Nate ei muuta luonnettaan mihinkään suuntaan. Hän ei ole esittävää tyyppiä; osaa olla oma itsensä, mutta rajoittaa joitakin piirteitään seurasta riippuen, jottei hän ärsytä jotakuta, tai anna itsestään väärää kuvaa.

Hankalien olosuhteiden yllättäessä Naten epävarmuuden huomaa jopa fyysisesti; hän muuttuu erittäin levottomaksi. Yleensä hän vaihtelee painoa jalalta toiselle holtittoman nopeasti, ja alkaa huomaamattaan raapimaan tai vetelemään sormiaan. Myös syrjään pyrkiminen kuuluu pojan "turvakeinoihin", mutta pahimmissa tilanteissa tuo karkaa paikalta kokonaan. Naten rauhoitteleminen onkin melkoinen haaste, poika ei rauhoitu ennen kuin kokee itse olonsa jälleen varmemmaksi. Naten luottamuksen ansainneet suoriutuvat tehtävästä helpommin, mutta pienikin virhe tehtävässä saa toisen säikähtämään pahanpäiväisesti.

Vaikkei Nate ole masentunut, hänen mielensä järkkyy helposti. Pojan itsesuojeluvaisto on rikki, sillä hän käynnistää ja sulkee sitä aivan miten sattuu, tilanteesta tai henkilöstä riippumatta. Nate ei osaa tunnistaa vaaraa, minkä takia onkin aina varuillaan, vaikkei vaaraa olisi lähelläkään. Huomaamattaan Natea on helppo provosoida ja manipuloida, mutta hän kuitenkin pyrkii vastustamaan aina, jos ei jotain tahdo tehdä. Hänen jalon persoonansa takia hän lankeaa auttamaan jossain turhassa, tai sitten antaa toisen käyttää hyväksi tietämättään itse. Vaikka Nate on ujo ja hiljainen, on hän avoin uusille asioille ja henkilöille.

Historia ja perhe

Nate syntyi Yhdysvalloissa, tarkemmin ottaen Michiganin Chicagossa. Pojan perhe; äiti, isä ja kolme vuotta vanhempi isosisko, elivät läheistä ja rauhallista elämää monia vuosia, kunnes kaikki muuttui Naten täytettyä 10. Perheen isä, Jonathan, alkoi juomaan alkoholia runsain ottein, ja heidän äitinsä joutui usein hakemaan tuota korttelin takaa kapakasta hyvin huonokuntoisena kotiin. Täten peheen äiti Joyce alkoi kärsimään masennuksesta. Nuori Nate ei oikein hahmottanut mitä oli tapahtunut, mutta hänen isosiskonsa Amber ikään kuin otti veljensä siipensä alle ja käyttäytyi kuin hänen huoltajanaan.

Vuodet vierivät, ja sosiaalityöntekijät astuivat kehiin. Se oli suuri helpotus Natelle ja Amberille, sillä he saivat väliaikaisen sijan lastenkodista. Ei sekään ihanteellista elämää ollut, mutta parempaa kuin sängynpohjalla lojuvan äidin tai kapakkalahna-isän huoltamina. Parempi tulevaisuus lupautui myös lasten vanhemmille, jotka erosivat ja saivat kummatkin apua ongelmiinsa.

Harmikseen Nate ja Amber eivät kuitenkaan päässeet uuteen perheeseen, sillä he olivat jo melko vanhoja. 18 vuotta täytettyään Amberille annettiin sosiaaliturvan rahallista tukea, jotta sisarukset pääsivät asumaan omaan pieneen asuntoon Kanadan eteläiseen lähiöön, lähelle lasten isovanhempia. Lähiöarki osoittautui kummallekin sisaruksista hankalaksi, sillä rauhattomuuksia esiintyi lähes päivittäin. Nate ajautui huonoon seuraan tajuamattaan, ja hänen alistuvaa luonnettaan käytettiin hyväksi. Poika lainaili rahaa pohjattomiin kuiluihin suoraan sanottuna ase ohimolla, eikä päässyt kierteestä pois. Ainut tehtävä silloin olisi ollut muuttaa pois, mutta rahaa ei ollut riittävästi. Amberille Nate ei ongelmistaan kertonut, sillä juuri ja juuri täysi-ikäisellä tytölläkin oli omat huolensa kuppilan tarjoilijana reiät taskuihin leikattuna.

Turvaa ja rauhaa Natelle toi musiikki ja taitoluistelu. Poika on rakastanut kaikenlaista taidetta pienestä pitäen, ja aloittanut luisteluharrastuksen viisivuotiaana. Kiinnostuksistaa tuo ei kuitenkaan koskaan kertonut sen aikaisille kavereilleen, sillä pelkäsi tulevan syrjityksi. Fyysisesti tyttömäiseksi haukuttu Nate ei tahtonut paljastaa luistelevansa ja soittavansa kitaraa vapaa-ajallaan, se olisi ollut hänen mielestään “itsemurhaa”.

16 vuotta täytettyään Nate joutui kertomaan Amberille huonon seuransa vaikutuksesta. Poikaa suorastaan pelotti, sillä nuorisoporukoilla oli kuulemma jopa aseita. Amber ei voinut asialle mitään, mutta kuunteli pikkuveljeään ja pysyi valppaana. Nate ei kuitenkaan kestänyt enää, vaan ryhtyi pakkaamaan tavaroitaan, taskut yhä tyhjinä. Eräänä päivänä kuitenkin pelko kääntyi onneksi, sillä poika oli kuulemma nähty läheisellä jäähallilla luistelemassa. Täten Natelle tarjottiin stipendi opiskelemaan Adejen sisäoppilaitokseen.

Kirjoittaja

Kahvilla toimiva syöpäkäärylekuluttaja. Suntuubissa est. 2012.

Kommenttia ylläpidolta

Tervetuloa Adejeen - toivottavasti viihdyt!

 

©2019 Sisäoppilaitos Adeje - suntuubi.com